Hoe doen de honden het tijdens de jaarwisseling !

Hallo,

Via deze rubriek gaan we jullie op de hoogte houden hoe het met de honden en de poezen tijdens de jaarwisseling gaat.

30-12-2017

Hedenochtend zijn al onze hotelgasten weer binnen gekomen. In de loop van de dag zijn de groepen cq roedels weer gevormd.

Vele honden kennen hun roedelgenoten reeds doordat ze vaker bij ons komen.

Oooh…. als dat maar goed komt in de komende dagen met al die regen en dat ravotten van de honden.

Je gelooft het niet maar er zitten een stel makkers tussen die van een klein waterplasje binnen de kortste keren een ware modderpoel weten te maken.

Nat van de regen , vies van het rollen over de velden.

geloof dat de verzorgers er meer moeite mee hebben dan de honden.

Het gaat dus goed hier.

De nachtrust is nu begonnen, op naar oudejaarsdag.

Op Facebook zullen we ook nog enkele video’s van het uitlaten plaatsen.

31-12-2017

Vanochtend hebben we na een rustige nacht alle honden weer uitgelaten ,eten gegeven , etc..

Hier gaat alles goed.

De honden laten we deze dagen juist zoveel mogelijk ook een beetje hun gang gaan en mogen in verhouding tot de grotere vakantie periodes nu meer blaffen ,dollen etc..

Gedachte hierachter is dat ze dan minder ofwel helemaal niet met de geluiden rondom de jaarwisseling bezig zijn.

Alleen waarom hebben we zón slecht weer ofwel hondenweer.

Deze vinden dat helemaal niet erg maar het gaat niet lukken om ze zo mooi schoon te houden.

We doen ons best en vragen aan hun ook om niet te gaan rollen ,slidings te maken etc..

Alleen doen ze er zo weinig op uit !

Nu is het middagrust in de kennel en om 15:30 uur gaan we weer beginnen met het uitlaten.

31-12-2017

19:15 uur

Vanmiddag zijn de honden allemaal weer uit geweest. En ja we hadden er weer regenachtig weer bij. Door de regenval waren er weinig knallen op afstand te horen.

Voor de honden gunstig.

Nu was het zaak de honden goed uit te laten en goed observeren hoe ze zich gedragen.

Merken we dat er honden bij zitten wie er geen behoefte aan hebben om na het doen van de noodzakelijke behoeftes nog langer buiten te blijven dan nemen we deze mee uit de groep en mogen ze binnen zijn.

Na het uitlaten was het de vraag hoe houden we schoongemaakte binnen verblijven schoon. Doordat de honden nat waren van de regen werden de kennels ook weer nat. Dan maar met handdoeken rond gaan en de honden enigszins droog maken. Een uur nadat ze binnen waren hebben we ze schone dekens gegevens en daar waar de kennels nat waren weer droog getrokken. De muziek staat nu iets harder.

Geen enkele hond krijgt sedatie of wat dan ook tegen het knallen. Dit geven wij enkel wanneer we zien dat ze extreem zouden reageren.

Hier was dus geen sprake van. Natuurlijk zien we aan de honden dat ze het lawaai van de jaarwisseling niet allemaal leuk vinden. Dat is ook niet erg als het maar binnen de normale gedragingen blijft.

Nu gaan we weer beginnen aan de nachtrust en zullen we ieder uur onze controle rondes gaan uitvoeren.

Het gaat dus goed hier baasjes en we houden jullie verder op de hoogte.

31-12-2017

22:15 uur

Buiten is het rustig

Ook binnen slapen alle huisdieren.

enkel het geluid van de radio klinkt op de afdelingen.

Niet storen en over een uur een nieuwe ronde doen.

01-01-2018

00:20 uur

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar vanaf de Breborgh.

Het gaat goed hier. Honden blijven mooi rustig enkele het geluid van de radio is wat we horen  tijdens de controle rondes.

Natuurlijk kunnen we zien en horen wat er buiten gebeurd. Goor ligt op ruim 8 km bij ons vandaan maar wat een vuurwerk wordt daar afgestoken. Je zult maar hond zijn en nu daar moeten wonen.

Bentelo is een klein dorp in verhouding tot de grote steden daar wordt natuurlijk ook vuurwerk afgestoken maar ook dat is voor de honden op afstand.

Het moeilijkste moment voor de bange honden welke het ook goed doen bij ons is nu geweest. We blijven gedurende de nacht verder waakzaam en controleren.

En straks als het maar een beetje licht begint te worden dan zijn de honden de baas en kunnen ze al hun energie weer kwijt.

Baasjes het gaat dus goed hier. Pas goed op voor jezelf en dan zien we jullie nieuwjaarsavond weer tussen 17:00 uur en 19:00 uur.

Om alles logistiek morgen goed te laten verlopen dienen jullie als eigenaar je eerst te melden bij de receptie voor alle administratieve handelingen. vervolgens kunnen jullie ofwel bij de receptie of bij de foyer van de hondenschool de hond of honden weer ophalen.

01-01-2018

Nieuwjaarsdag 10:15 uur.

De nacht is weer gewenst goed verlopen. Geen enkele hond hebben we omdat deze voor de vuurwerkangst bij ons zat medicatie hoeven te geven.

Dat is iets waar we in ieder jaar weer blij mee zijn. De honden trekken zich goed aan elkaar op en zoeken hun steun en rust tijdens de jaarwisseling bij elkaar. het knallen is voor hun dan veel meer op afstand dan wanneer ze thuis in de stad zouden zijn. De honden blij , de baasjes een rustige en stressvrije jaarwisseling.

Alle honden zijn nu weer uit geweest en hebben hun voeding voor de dag gehad.

Gelukkig is het vandaag droog en zullen we vandaag ons best doen om ze weer zo goed als het kan schoon af te leveren.

Maar eerst gaan ze nog weer spelen etc..

Vanavond willen we om alles goed te laten verlopen tussen 17:00 uur en 19:00 uur een nieuw systeem van ophalen en naar voren brengen in de praktijk gaan testen.

Kortom komt het hier op neer. U als baas meld zich eerst bij de algemene receptie voor de administratieve handelingen. Vanaf de administratie wordt dan aan de verzorgers doorgegeven wie gehaald wordt en waar deze opgehaald wordt ( receptie of bij de foyer v/d hondenschool )

De foyer v/d hondenschool is te bereiken door via de kieftenweg de andere ingang te nemen.

Mensen houdt aub rekening met elkaar en met het gedrag van de honden wanneer deze naar huis gaan. Dus aan de lijn en respecteer elkaar en houd uw eigen hond bij u en onder controle.

Tot vanavond