Behendigheid cursus

Vanaf nu kan U ook bij ons behendigheid volgen.

Behendigheid is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat. Bij Behendigheid gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De handler mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaams-signalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij Behendigheid wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond.

Behendigheid is dé sport en vrijetijdsbesteding voor honden en eigenaren. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging en aard en gedrag van de hond. Zowel de hond als de handler moeten zich lichamelijk inspannen, alle spieren van de hond worden getraind. De hond wordt zelfbewuster en de band met de handler wordt versterkt.

Deze lessen worden gegeven door Daniel Radstake.

Er worden lessen gegeven op de woensdag avond van 19:00 tot 22:00

WIJ GELOVEN DAT ZORG EN BELEVING TOT IN DE PUNTJES MOET WORDEN UITGEVOERD VOOR DIER ÉN BAAS.

Kim is eigenaar en dé hondentrainer bij De Bréborgh. Hij is kenner in hart en nieren en hij weet als geen ander hoe hij met honden om moet gaan. Cesar Millan en Martin Gaus, die kennen we allemaal. Maar wij hebben Kim Klein Breteler.