Dogtra traininingstechniek

 

Omdat we ons al jaren professioneel bezig houden met de opvoeding van honden, zijn we ons er ook van bewust dat men tegen vervelende dilemma’s kan aanlopen.

Hierbij moet je denken aan de volgende voorbeeldsituaties
  • Het najagen van wild
  • Het weglopen en ongehoorzaam zijn wanneer de hond zonder riem loopt
  • Blaf problemen bij het alleen in huis zijn, waardoor de buren hinder van uw hond ondervinden
  • Uitvallen aan de riem, trekken aan de riem etc.. waarbij, ondanks de goede wil van de baas, er geen resultaten met de traditionele of alternatieve technieken worden geboekt

Om deze situatie de baas te zijn hebben we contact gezocht met collega’s in Europa, maar vooral in de VS. We delen onze kennis met collega’s, waardoor we zelf ook weer ervaring op doen. Op die manier kunnen we de eventuele problemen met je hond proberen zo goed mogelijk aan te pakken.

Dogtra methodiek

Bij Dogtra richten wij ons niet op de baas, maar vooral op de hond zelf door middel van een correctiebandje. Wij gebruiken de modernste bandjes en de Dogtra heeft tegenwoordig een trilfunctie als basiscorrectie. Indien noodzakelijk, kan het bandje ook een statische correctie geven. De sterkte van de correctie kunnen we zelf bepalen.

Procedure

Wij hebben de kennis in huis om te werken met Dogtra. Wij beginnen meestal met 1 tot 3 individuele lessen. Voordat wij daadwerkelijk beginnen met de training kun je de Dogtra een week op proef gebruiken in een huurkoopconstructie.

Wij geloven dat zorg en beleving tot in de puntjes moet worden uitgevoerd voor dier én baas.

Wij geloven dat zorg en beleving tot in de puntjes moet worden uitgevoerd voor dier én baas.

Kim is eigenaar en dé hondentrainer bij De Bréborgh. Hij is kenner in hart en nieren en hij weet als geen ander hoe hij met honden om moet gaan. Cesar Millan en Martin Gaus, die kennen we allemaal. Maar wij hebben Kim Klein Breteler.

Puppy
Basis
Gevorderde
Dogtra