Vervoer paarden

Aanhanger

Voor het ophalen van paarden en pony’s hebben wij de beschikking over een speciale aanhanger met brancard, zodat we op een nette en veilige manier uw paard of pony kunnen ophalen. Het tijdstip van ophalen bepalen wij in overleg met u, zodat we in principe op iedere gewenste locatie uw paard op kunnen halen. Kortom; we besteden er alle zorg en aandacht aan om ervoor garant te staan dat uw dier op een waardige wijze naar het crematorium wordt gebracht.

Inslapen

Naast het cremeren van uw paard bestaat er ook de mogelijkheid om hem of haar te laten inslapen bij het dierencrematorium. Dat geldt echter alleen wanneer uw hoefdier zonder lijden kan worden vervoerd, anders wordt het laten inslapen op eigen erf verzorgd. Als u kiest voor het inslapen bij ons, dan kunt u in onze stallen afscheid nemen. Onze dierenarts zal ervoor zorgen dat het inslapen volledig naar uw wens verloopt.

Binnen de wetgeving valt een paard en pony onder de gezelschapsdieren sinds 2001. Dat houdt in dat er niet direct aandraagbare regels zijn. Wel dient u dan aan de volgende punten te voldoen:

  • Het is verplicht dat er een officiële verklaring van uw dierenarts aanwezig is, waarin vermeld staat dat er geen gevaar van overbrenging van gevaarlijke ziektes is.
  • U dient ervoor te zorgen dat er geen kruisbesmetting van vloeistoffen kan plaats vinden.
  • Wij stellen het op prijs dat u in overleg met ons bespreekt hoe dit allemaal verder geregeld gaat worden.